Tuinaanleg

De tuin wordt door de mens gezien als een verlengstuk van het huis. Het kan de eerste indruk zijn die mensen van het huis zullen krijgen. Als het op tuinaanleg Dongen aankomt, dan zijn er talloze mogelijkheden om er een prachtige tuin van te maken. Voor een prachtige tuin moet er helaas wel wat geld worden geïnvesteerd, maar dan heb je ook wat om trots op te zijn. Voordat je een tuin (laat) aanleggen of aanlegt, is het verstandig om een tuinontwerp te maken. Dit tuinontwerp kan je zelf maken of door een hovenier laten doen. Uiteraard kun je de tuin eindelijk zelf aanleggen, maar ook dit kan door een hovenier gedaan worden. Het is in ieder geval belangrijk dat je goed de tijd neemt voordat je keuzes gaat maken.

Gazon aanleggen

Een gazon aanleggen is het meest geschikt in de maanden april en mei of augustus en september. Dit ligt aan de buitentemperaturen en de vochtigheid. Voor het inzaaien van het gazon moet de grond vochtig zijn, maar ook niet té vochtig. Een alternatieve optie is om een gazon aan te leggen met graszoden. Dit is vele male sneller en het kan het gehele jaar aangelegd worden.

Bodemgesteldheid

Een gazon aanleggen is best goed zelf te doen. Maar heb je ook kennis over de bodemgesteldheid? Niet geheel onbelangrijk als je prijzige struiken of planten in je tuin wilt toevoegen. Zullen ze het volgende jaar nog steeds even mooi groeien en bloeien? De grondsoort is één van de meest bepalende factoren voor de bodemgesteldheid. De vochtconditie, de zuurgraad en de humusgehalte spelen alle een rol.
Naast het gazon en de bodemgesteldheid zijn er nog een hoop zaken die we niet besproken hebben, zoals tuinverlichting, sierbestrating, een eventueel terras en nog veel meer. Het is daarom ook niet voor niets dat mensen die voor een droomtuin gaan een hovenier inschakelen. Een tuin kan je zelf aanleggen, maar een professionele opinie is nooit verkeerd.

Tuinaanleg Dongen

Op zoek naar een hoveniersbedrijf die het tuinaanleg Dongen voor jou kan realiseren? Binnenkort vind je hier een duidelijk overzicht met verschillende hoveniers in Dongen en omstreken.

© Copyright 2013. Powered by BedrijfDongen.nl